Kulttuurituottajaksi?

Yhtenä iltana siskolta tuli viesti: "Ootko muuten koskaan harkinnut opiskelevasi kulttuurituottajaksi?" No enpä kyllä ollut, kun en muista kuulleeni koko ammattinimikettä! Toki minä heti googlaamaan Humakin sivuille ja ai että alkoi kutkuttaa! Kulttuurituottaja rakentaa verkostoja, organisoi, kehittää omaa työtään ja toimintaympäristöään niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hän tekee toimialarajat ylittävää yhteistyötä kulttuuri- ja taidetoiminnan edistämiseksi. Tuottaja on taiteen, talouden ja viestinnän taitaja (Humak). Mitä enemmän otin selvää, sitä enemmän innostuin. Sitten  sattui Humakin sivuilla olemaan ilmoitus: Kiinnostaako opinnot, mutta et ole ihan vielä varma? Ota tästä ilmainen 3op-kurssi Kurkistus kulttuurituotannon opintoihin. No, minähän en tunnetusti kauaa asiaa harkitse, vaan klikkasin itselleni kurssin. Siinähän se selviää, onko se mielenkiintoista.

Ja olihan se! Kaikki luettava materiaali oli mielenkiintoista, ahmin tekstiä innoissan ja tuntui ihan hassulta, että tämä kaikki kuuluu opiskeluun. Tehtäviin kuului perehtyä kulttuurituottajan työhön, haastatella tuottajaa, tehdä mind map taiteen merkityksestä maailmaan, sekä kulttuurin ja talouden mind map. Haastateltavaksi sain Päivi Kasken, joka toimii kaupungilla lasten kulttuurintuottajana ja tuottaa Lasten Lysti-tapahtumia ympäri vuoden. Haastattelun jälkeen vahvistui tunne, että tätä haluan opiskella lisää.

Humakin sivuilta pystyi ostamaan kursseja ja innoissaan sitten klikkailin niitä ostoskoriin. En ihan hahmottanut kunnolla, minkä verran työtä vaatii yhden opintopisteen opiskelu ja otinkin alussa ihan liikaa kursseja. Oma opiskeluaika kun rajoittuu nuorimman päiväuniajalle tai illalle, niin sai olla turhankin tehokas. Tähän vielä kotityöt ja muu elämä, niin totesin sen olevan liian kuormittavaa. Jätin suosiolla muutaman kurssin pois ja heti helpotti.



Tähän mennessä olen suorittanut kulttuurituotannon perusteet-, opiskeluvalmiudet-, yrittäjyys- sekä lakitieto ja etiikka-kurssit. Vielä on kesken markkinointi, digitaaliset toimintaympäristöt sekä viestintä- ja kommunikaatio-osaaminen kurssit. Nämä pitäisi suorittaa toukokuun loppuun mennessä. Tosi monipuolista ja mielenkiintoista opiskeltavaa!
Mutta katsotaan, kuin naisen käy, laitoin nimittäin hakemuksen kevään yhteishaussa kulttuurituottajan verkkokurssille.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kulttuuripäivät

Miten arki sujuu poikkeusaikana?